Siirry pääsisältöön

Ilmiöpaja Facebookissa

Tervetuloa blogiimme!

Ilmiöpaja?

Ilmiöpaja on kahden mikkeliläisen opettajan yritys, jonka toimialana on yksinkertaisesti  "koulutus". Oman opetustyömme ja sen kehittämisen ohessa olemme tehneet erityisesti fysiikan opetuksen tueksi oppimateriaaleja ja -välineitä. Firma on perustettu heinäkuussa 2012 Fysiikkaa leluilla -projektin tiimoilta.

Fysiikkaa leluilla?

Olemme julkaisseet kaksi kirjaa: Fysiikan ilmiöitä leluilla ja Yläkoulun fysikkaa leluilla. Ensimmäinen on lukioon ja toiselle asteelle suunnattu fysiikan oppimateriaali tai opettajan opas - käyttäjästä riippuen. Toinen julkaistu kirja on nimensä mukaisesti suunnattu yläkoulun fysiikan opettamisen tueksi. Kirjoissa on yksityiskohtaiset ohjeet kymmenien fysiikan demonstraatioiden suorittamiseen sekä tehtävät oppijoille. Kirjojen on tarkoitus olla "kättä pidempänä" opetettaessa fysiikkaa leluilla ja ilmiöpohjaisesti. Siitä lisää myöhemmin. Molempiin Fysiikkaa leluilla -kokonaisuuksiin kuuluu edellä mainittujen kirjojen lisäksi demonstraatiovälinesarjat, joita kutsumme lelupaketeiksi. Testattuamme pari sataa fysiikan demovälinettä, fysiikan lelua, valitsimme niistä parhaat.  Kirja + paketti -yhdistelmiä yläkouluihin ja toiselle asteelle myy Laskentaväline Oy. Laskentaväline on myös kirjojen kustantaja.

Kouluttaminen?

Fysiikkaa leluilla -projekti on kuljettanut tiimiämme ympäri maailmaa. Kokemusta ja ideoita on saatu kotimaisten kollegoiden lisäksi muun muassa USA:sta, Intiasta ja Saksasta. Olemme kertoneet omista kokemuksistamme ja menetelmistämme sekä poimineet parhaita paloja myös muualta. Näistä koostuu oma näkemyksemme ilmiöpohjaisesta oppimisesta ja opettamisesta. Suomessa olemme kouluttaneet opettajia mm. veso-päivien koulutuksissa, MAOL-päivillä sekä hankkeiden puitteissa. Koulutustemme tavoite on tuoda hyviä käytänteitä arkipäivän fysiikan ja ilmiöiden opettamiseen. Koulutuksiin osallistuvat opettajat pääsevät kokeilemaan menetelmiä jo pajassa. Havainnollista fysiikkaa -työpajojemme sisällöt räätälöidään aina koulutustilanteen mukaan. Olemme myös koonneet näyttävimmistä demonstraatioista Physics Is Phun -kokonaisuuden.

Verkossa?

Tässä blogissa tulemme avaamaan joitakin avainkäsitteitämme ja menetelmiämme sekä kerromme ajankohtaisia asioita. Voit seurata meitä myös Facebook-sivuillamme. Käy katsomassa myös blogimme linkit!

Tervetuloa seuraamaan blogiamme!

Jukka Kohtamäki & Mikko Korhonen

Allekirjoittaneet ovat Tampereen teknillisestä yliopistosta valmistuneita teknis-luonnontieteellisen alan diplomi-insinöörejä ja aineenopettajia. Kohtamäki opettaa Lempäälässä, Hakkarin koulussa fysiikkaa, kemiaa ja matematiikkaa ja Korhonen Mikkelin lukiossa fysiikkaa ja tietotekniikkaa.

Kommentit

  1. Mahtavaa, ilmiöpajalaiset! Innolla jään seuraamaan uusia ilmiöitä ja näkemyksiänne tulevaisuuden oppimisesta ja oppimisympäristöistä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti