Siirry pääsisältöön

Gadgets and Gizmos at the NSTA Press Top Sellers List

NSTA Press lists our Gadgets and Gizmos series as one of their top sellers. The next is a copy from the site http://www.nsta.org/publications/press/gadgets.aspx
What teacher—or student—can resist books with titles like these? This series has three books—for grades 3–5, 6–8, and 9–12—with age-appropriate activities. 
Velocity Radar Guns … Super Solar Racer Cars … and more! Using Physical Science Gadgets and Gizmos, Grades 3–5 invites students to go beyond simply memorizing facts, to learn using curiosity-piquing devices and doohickeys; these contraptions are part of 30 activities relating to eight broad areas of physical science, including speed, friction and air resistance, and electric circuits. 
With 35 experiments for middle school and 54 for high school, Using Physics Gadgets and Gizmos, Grades 6–8 and Using Physical Science Gadgets and Gizmos, Grades 9–12 feature water rockets, Drinking Birds, Dropper Poppers, Boomwhackers, Flying Pigs, and more. The grade-appropriate experiments let middle school or high school students explore a variety of phenomena involving pressure and force, thermodynamics, energy, light and color, resonance, buoyancy, two-dimensional motion, angular momentum, magnetism, and electromagnetic induction. 
The phenomenon-based learning (PBL) approach is as educational as the demonstrations are attention-grabbing. Instead of putting the theory before the application, PBL encourages students to first experience how gadgets work and then grow curious enough to find out why. The result: Your students learn physics by doing what real scientists do. And with those Boomwhackers and Flying Pigs, they—and you—will find the fun in physics. 
For information about hands-on materials for these books, visit Arbor Scientific at
www.arborsci.com/using-physics-gadgets-and-gizmos-grades-9-12,
www.arborsci.com/nsta-kit-middle-school, and
www.arborsci.com/using-physical-science-gadgets-and-gizmos-grades-3-5.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tutustu Titaani Fysiikkaan

Titaani Fysiikka on uusi yläkoulun fysiikan oppimateriaali. Titaani Fysiikka käsittää perinteisten tekstikirjan ja tehtäväkirjan lisäksi myös vastaavat online-materiaalit sekä digitaalisen opetusaineiston. Materiaalit löytyvät Otavan Opepalvelusta.

Oppilastyöt ja tutkimukset ovat tärkeä osa fysiikan opiskelua. Ne herättävät kiinnostuksen käsiteltäviin aiheisiin, niiden avulla opitaan toimimaan ryhmässä ja harjoitellaan luovia tapoja ratkaista ongelmia. Opetuskeskustelut ovat hedelmällisiä silloin, kun oppilailla on kokemuksia käsiteltävistä aiheista. Tutkimuksia on sekä tekstikirjassa että tehtäväkirjassa. Tehtävistössä  tutustutaan myös simulaatioihin ja uusiin teknologisiin sovelluksiin.

Titaanissa on koko yläkoulun fysiikan sisällöt yksissä kansissa. Kirjassa on kuusi jaksoa. Tässä niistä kaksi ensimmäistä:

1. Fysiikan maailma Ensimmäisen jakson kuudessa luvussa tutustutaan fysiikkaan, fysiikkaan liittyviin ammatteihin sekä pohditaan fysiikan vaikutusta historiaan ja yhteiskuntaan.…

Työn alla uudet oppimateriaalit Titaani Fysiikka 7-9 ja Tutkimusmatka 3-6

Ilmiöpaja on tekemiensä koulutusten ohella käsikirjoittanut uutta oppimateriaalia. Olemme kahdessa Kustannusosakeyhtiö Otavan oppikirjailijaryhmässä toteuttamassa uusia oppimateriaalisarjoja. Alakoulun ympäristöopin oppimateriaalin, Tutkimusmatkan, kaksi ensimmäistä osaa on jo valmiina ja saman verran on vielä tulossa. Titaani Fysiikka on uusi yläkoulun fysiikan oppimateriaali.

Molemmissa oppimateriaaleissa keskeistä on oppilaan rohkaiseminen ihmettelemään ja tutkimaan, tekemään havaintoja ja päätelmiä. Molemmat materiaalit toteutetaan sekä perinteisinä kirjoina (tekstikirja ja tehtäväkirja) että aitoina digikirjoina. Lisäksi molempiin sarjoihin laaditaan sähköiset, vuorovaikutteiset tehtävistöt.
Lisää tietoa uusista materiaaleistamme löytyy Otavan sivuilta: www.otava.fi/tutkimusmatkawww.otava.fi/titaani

Sähköisiä sovelluksia fysiikkaan ja kemiaan

Sähköisellä mittauslaitteistolla (esim. Vernier, Pasco) pystyy mittaamaan ja havainnollistamaan mitä erilaisempia asioita, mutta aika harvat yläkoulut lopulta investoivat laitteisiin. Monilta kouluilta sen sijaan löytyy iPadeja ja joka koululta vähintään ihan tavallisia pöytäkoneita. Tässä oppilaideni top 6 –appsit ja saitit.

PhET Simulations PhET-simulaatiot ovat ilmaisia, interaktiivisia Coloradon yliopiston PhET-projektin tuotoksia ja niitä löytyy paljon erityisesti fysiikan ja kemian aihepiireihin. Simulaatiot ovat osin suomenkielisiä. Pääosa simulaatioista vaatii Javan käyttämistä, mutta yhä useampi simulaatio löytyy myös HTML5-versiona. Se mahdollistaa simulaatioiden käytön myös kännyköillä.

Simulaatioiden yhteydestä löytyy myös opettajien tekemiä tehtäväpohjia, mutta ainakaan vielä en ole niistä sellaisia löytänyt, joita olisi voinut sellaisenaan ottaa käyttöön. Aina täytyy vähintään kieltä fiksata tai tehdä ainakin lyhyt ”käännösapu”.

Enpä edes tiedä, mikä voisi olla parempi ta…