Siirry pääsisältöön

Ilmiöpaja Facebookissa

Pajalaiset

Ilmiöpajalaiset ovat aineenopettajia ja teknis-luonnontieteellisen alan diplomi-insinöörejä. Korhonen työskentelee Mikkelin lukiossa ja Kohtamäki Lempäälässä, Hakkarin koulussa.

Olemme kiinnostuneita luonnontieteiden opettamisesta ja opetuksen kehittämisestä - erityisesti fysiikan näkökulmasta. Olemme pohtineet, miten usein vaikeiksi koetuista oppiaineista saa puoleensavetäviä ja kiinnostavia: Miten oppilaan tai opiskelijan saa itse tekemään ja pohtimaan ja myös ymmärtämään luonnontieteen ilmiöitä sekä niiden välisiä syy-seuraus -suhteita? Entä miten erilaiset oppijat voidaan huomioida parhaiten luonnontieteiden opetuksessa?

Olemme havainneet omat kokeellisuuteen pohjautuvat menetelmämme toimiviksi omassa työssämme ja sitä viestiä haluamme viedä eteenpäin. Lähestymistapamme sekä oppitunneilla että erilaisissa koulutustilanteissa on hyvin käytännöllinen.

Koulutuksiin ja erilaisten oppimateriaalien tuottamiseen keskittynyt yrityksemme perustettiin kesällä 2012.

Ilmiöpajan oppimateriaaleja on julkaistu myös USA:ssa. NSTA Press julkaisi Phenomenon-Based Learning -kirjasarjamme kaksi ensimmäistä kirjaa keväällä 2014. Sarjan kolmas osa julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Kirjoissa esitettyihin demonstraatioihin ja oppilastöihin käytettävää opetusvälinesarjaa myy Arbor Scientific. Projektissa Ilmiöpaja toimi yhteistyössä professori Matthew Bobrowskyn kanssa.

Jukka Kohtamäki
040 536 2767
https://twitter.com/jukkakohtamaki

Mikko Korhonen
0400 670 681

Ilmiöpaja Oy

Kommentit